DE CONFRONTATIE - VO

De pester tegenover de gepeste.
Twintig jaar later.
Een afgesloten ruimte.
De ultieme confrontatie.


Wat als je middelbare school een hel was en je, twintig jaar later, de ultieme kans krijgt om je pester(s) te confronteren?
 
Het overkomt Bas. Na een zeer vervelende schooltijd lijkt zijn leven eindelijk in balans: hij heeft een liefdevolle vriend, geweldige vrienden en een mooie carrière. Echter, achter die opgewekte lach zit nog altijd dat diepgewortelde trauma verborgen. Dan doet zich een onverwachte kans voor...
 
In dit, op waarheid gebaseerde verhaal, worden Bas en Lucas opgesloten in een kleine ruimte, waaruit ze niet kunnen ontsnappen. De pester tegenover de gepeste. Het slachtoffer tegenover de dader. Wat volgt is een intense clash met vurige gesprekken, vooroordelen en ontroerende momenten. Terwijl we de mannen en hun motieven steeds beter leren kennen rijst de vraag: wie is het echte slachtoffer én wat is de rol van dat, haast, anonieme meisje? Het zal een 'verblijf' worden die hun leven en dat van de toeschouwer voorgoed zal veranderen.
 
Naast deze verhaallijn zijn we ook getuige van een verhaal dat zich afspeelt in het heden. Een pestsituatie waarin social media een gevaarlijke rol speelt. De twee verhaallijnen klimmen samen naar een heftige en emotionele climax, waarbij wegkijken geen optie is.
 
'De Confrontatie’ is de ultieme interactieve voorstelling over (de nasleep van) pesten, seksuele diversiteit, cultuurverschil, social media,  vooroordelen én in actie komen! Een voorstelling over je hart openen voor iets dat onbekend is, door het gesprek aan te gaan.